Ten minste houdbaar tot – Monique

Voor de maand januari een verslag van Monique Straatsma over: Eerlijke zuivel.

Vorig jaar, tijdens de jeugddienst moesten we een aantal vragen beantwoorden over onze levensstijl in het kader van duurzaamheid. Ik dacht, kom maar op want wij zijn al behoorlijk bewust bezig vind ik zelf. We eten minder vlees, scheiden ons afval, rijden elektrisch (waar ook weer wat van te zeggen is, maar goed..), gebruiken zo weinig mogelijk plastic, etc. Waar ik alleen niet aan gedacht had is het onderdeel zuivel. Ik maak elke dag een heerlijke gezonde smoothie van Griekse yoghurt….

Nou dat was niet helemaal de bedoeling en mijn score liep behoorlijk omhoog! Daar moet ik dus iets aan doen dacht ik. Dus vandaar dat dit mijn challenge werd. Ik ging op zoek naar een yoghurt op basis van haver, soja of kokos. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig veel keus in, dus ik kocht vol enthousiasme een willekeurige yoghurt. Smoothie gemaakt en de smaak viel erg tegen. Vervolgens heb ik een aantal andere varianten uitgeprobeerd maar telkens viel de smaak tegen. Kwestie van wennen dacht ik eerst, maar nee. Ik vond het echt niet lekker. Dilemma…. Wat nu…..

Ik ben wel weer gewone yoghurt gaan gebruiken maar dan biologisch en ik eet het minder vaak. Gevolg is wel dat ik nu nog veel meer biologische producten gebruik dan dat ik daarvoor deed.Dank je wel Monique voor je onderzoek en je eerlijke verhaal.

In de maand februari gaan Rolinka en Mark de uitdaging aan om geen/zo min mogelijk vlees te eten. Heel veel succes en we kijken uit naar jullie verslag!

Er is nog steeds een mogelijkheid om ook mee te doen met “Tenminste houdbaar tot”. Wil je je zelf uitdagen of ook iets onderzoeken, laat het ons weten. De maanden april, mei en juni staan nog open. Mailen mag naar: rhkremer@gmail.com

Hartelijke groeten,

Ronald & Hilde Kremer

Reacties zijn gesloten.