Weer terug van weggeweest

Dag allemaal!

Weer terug van weggeweest na een zomerstop van vier weken. De een is ver weg geweest, de ander dichtbij huis en weer een ander lekker thuis. We hebben verhalen te delen. Reisverhalen en avonturen en de dagelijkse dingen die ons zijn gebeurd. Het is goed om elkaar dan weer te treffen na vier weken in een kleine diaspora te hebben verkeerd.

Ons verblijf op Vlieland werd zowaar een tropisch genoegen. Het waren net die hele hete twee weken en wij zaten op het eiland. In al mijn jaren op Vlieland heb ik het zo heet nog niet meegemaakt. 38 graden! De wind maakte dat t aangenaam was, de zee was heerlijk verkoelend en ‘s avonds koelde het voldoende af voor een goede nachtrust. Kortom, goed toeven met man, kinderen en hond.

Nelson heeft ‘t erg goed naar z’n zin gehad…

 

 

 

 

 

 

En dan nu weer een nieuw fris seizoen voor de boeg.

Er is van alles aan het gebeuren rondom ons gebouw. De koop is bijna rond, zo ook de overdracht. De nieuwe eigenaar, Bijzondere Plekken, is samen met de overige nieuwe huisgenoten, Bzzzondere gasten en onszelf, in gesprek om met elkaar een vruchtbare samenwerking tot stand te brengen. Dit alles loopt op dit moment. U wordt de komende tijd op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Dit alles betekent dat wij als Veenkerk met een gerust hart ons seizoen kunnen invullen. Geen zorgen meer of we er misschien toch nog met Kerst uit moeten of dat er opeens iets zodanig kapot is dat we er niet meer in kunnen. Dit geeft enorm veel rust en energie om komende seizoen aan te gaan.

Vandaar dat ik in de vieringen een stevig begin ga maken. Paulus…

Paulus zal ons reisgenoot zijn de komende twee maanden. We gaan met hem op weg van Jeruzalem naar Damascus, van Efeze naar Korinthe, van Athene naar Rome. Welke route nam hij en waarom? Welke boodschap had hij en viel dat een beetje goed? Wat dreef hem?

Onderwijl zoeken we naar parallellen in ons dagelijks leven. Welke routes en keuzes wij hebben gemaakt, wat óns drijft, welke mensen ons onderweg hebben geïnspireerd of juist niet. En hoe onze wereld van vandaag wel of juist helemaal niet lijkt op de wereld van toen? Kunnen we wat met de woorden van Paulus op de vragen van deze tijd? We gaan het zien.

Om te beginnen zal ik komende zondag Paulus aan jullie introduceren. Wie was hij, waar kwam hij vandaan, wat heeft hem gevormd. Als we onze reisgenoot een beetje kennen, durven we het misschien aan om de komende weken met hem onderweg te gaan.

Ik hoop u te ontmoeten!!

15 september mag u vast in uw agenda noteren als startzondag. Paulus is in Damascus, een stad in Syrië en maakt plannen voor zijn eerste reis. Het idee is dat we die zondag met elkaar lunchen, Syrisch wel te verstaan. Voor diegenen die hem nog niet ontmoet hebben, Zaher is kok en komt uit Syrië en zal die zondag onze lunch verzorgen.

 

Tot zover de eerste berichten. De rest volgt de komende weken! Goed om weer thuis te zijn!

Liefs

Rolinka

Reacties zijn gesloten.