Verhaal gaat verder

Vorige week was het een beetje een ziekenboeg in de Veenkerk. Arme Janneke, die samen met Wim zo had uitgekeken naar de doop, moest verstek laten gaan. En ik voelde me op z’n zachtst gezegd ook niet echt top. Ik ben weer opgeknapt en dat hoop ik voor Janneke ook. Maar goed ook, want deel II van het Ruth-verhaal is zeker de moeite waard.

Komende zondag lezen we het tweede deel van ons tweeluik over Ruth. Vorige week werden we voorgesteld aan Ruth en Naomi, en Orpa: waar ze vandaan komen, wie ze zijn. Deze zondag lezen we hoe Ruth Boaz ontmoet en het verhaal neemt een geweldige wending daar. Opnieuw zien we dat het initiatief tot handelen bij de vrouw(en) vandaan komt. Ik herinner me dat er ook een prachtige musical is geweest over Ruth heel wat jaartjes terug. Het verhaal spreekt nogal tot de verbeelding, dat zien we bijvoorbeeld ook terug in een mooie serie schilderijen die Chagall van dit verhaal gemaakt heeft: https://www.paulverheijen.nl/chagall-ruth.php

Ik laat Ruth en Naomi en Boaz met me meelopen deze week. Hoe en waar word ik aangesproken? Wat gebeurt er nou precies? Hier en daar lees ik me in, krabbel wat losse gedachten op papier… langzaam ontstaat er een geheel. Hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien, dat mag u zondag meemaken.

Dit is de laatste zondag voordat we aan de veertigdagentijd beginnen. Dat betekent oa dat het Carnaval in volle glorie zal losbarsten, vooral in Hoogland en Hooglanderveen; mooie kleine katholieke enclaves in deze doorgaans gereformeerde omgeving… Het feest van het vlees, of de vleeschelijke lusten…is maar net hoe je er in zit denk ik. Het betekent ook dat we ons vanaf volgende week zondag weer naar binnen zullen keren. De weg naar Pasen zal ons weer langs hoogten en diepten voeren van ons kwetsbare menselijke bestaan en we worden uitgenodigd om God op het spoor komen in dat alles door Jezus. Mooie tijd!

Zie je zondag!

Lieve groet

Rolinka

Reacties zijn gesloten.