Vieren in de Stille week

 

The Passion 2021!

Kijken, thuis, start om 20.30 op KRO-NCRV NPO1

Of online meedoen via: https://kro-ncrv.nl/programmas/the-passion

In de Stille Week en Paasmorgen komen we weer bij elkaar in de Kamers. Alles met zorgvuldig naleven van de maatregelen, dat betekent dus reserveren van te voren en mondkapje op in de looproutes en geen koffie na. We zien er enorm naar uit om weer met mensen samen te vieren, en deze paasweek is daartoe wel een mooi begin. Vorig jaar hebben we de eerste filmpjes gemaakt en wat heeft dat tot veel moois geleid (en een geweldig archief). Dit jaar weer voorzichtig bij elkaar. En uiteraard, ook met livestream, dus alles is ook thuis te volgen.

Op Witte Donderdag is er nog geen viering. Als alternatief kunnen we thuis naar The Passion kijken. Ik ben erg benieuwd hoe het er dit jaar uit zal zien, de cast belooft in ieder geval veel bijzonders!

Op Goede Vrijdag starten we met een indrukwekkende viering. Ons verhaal van vandaag wordt verbonden aan het verhaal van Jezus aan het kruis. Wie was hij? Was hij slechts een schim uit het verleden? Is het een verhaal van toen en ooit? Of gaat het over ons? Ik geloof dat laatste.

Deze Goede Vrijdag zal Marc van Hal de rol van Jezus vervullen. Door middel van liederen, en indrukwekkende teksten voorgedragen door gemeenteleden komt het verhaal pijnlijk dichtbij.

Goede Vrijdag op 2 april.
We starten om 20 uur

We starten met een indrukwekkende viering. Ons verhaal van vandaag wordt verbonden aan het verhaal van Jezus aan het kruis. Wie was hij? Was hij slechts een schim uit het verleden? Is het een verhaal van toen en ooit? Of gaat het over ons? Ik geloof dat laatste.

Deze Goede Vrijdag zal Marc van Hal de rol van Jezus vervullen. Door middel van liederen, en indrukwekkende teksten voorgedragen door gemeenteleden komt het verhaal pijnlijk dichtbij.

Deze viering is bijna vol, dus als je snel bent, dan kun je het nog meebeleven!

Reserveren:
https://www.kerkbezoekplanner.nl/inschrijven/aoB1JGAr

Livestream: https://youtu.be/VDnJmqBkBH4

Zaterdag 3 april om 20 uur  komen we weer samen… ons hart zwaar van verdriet. Om onszelf, om een geliefd mens, die we missen of met wie we ons verbonden mee weten… het is rouw en rauw… In het donker komen we samen… de muziek, die we horen streelt zachtjes langs onze wangen de tranen droog.

Dan horen we een stem… en een kwetsbaar, maar vastberaden vlammetje dans in de lentewind. Het licht is sterker! Het leven is de liefde waard gebleken!

Om te dat te vieren horen we oude verhalen over licht in het donker, doortocht en bevrijding om als climax te horen: het is Gods geest die levend maakt. Ook jou, u en mij! Ieders naam wordt hardop uitgesproken en (Coronaproof) leggen we ons hart, aangeraakt door het Paaslicht in het doopvont! Het is de Gods Geest die je levend maakt!

Vol van leven gaan wij naar buiten… dichterbij het mysterie kun je haast niet komen! Het voelt nog als een geheim dat we delen…

Deze viering is voor mij het hart van Pasen. Omdat het alles zegt en benoemt van en over de mens die je bent en mag zijn in het licht van Gods liefde.

Paasnacht, zaterdag 3 april
https://www.kerkbezoekplanner.nl/inschrijven/VOmk22K3

Livestream: https://youtu.be/wgiM6PwZcfc

Voor deze viering zijn nog voldoende plaatsen over, maar reserveer snel!

De volgende morgen op 4 april om 10 uur kunnen we het niet voor ons houden! Halleluja! Jezus leeft… Hoe? Geen idee… maar het voelt zo intens! Het is niet geëindigd in de dood… dat alleen al is genoeg reden om op te leven en op te staan en op te trekken de wereld in en door!

Ik hoop van harte dat jij, dat u de mogelijkheid hebt om deze week met ons mee te beleven. Maakt niet uit wie je bent of wat je gelooft, of niet gelooft… maak het maar gewoon mee. Je bent van harte welkom!

De allerlaatste plekken zijn misschien voor jou! Reserveer nu het nog kan!

Paasochtend, zondag 4 april
https://www.kerkbezoekplanner.nl/inschrijven/wNKMenKq

Livestream: https://youtu.be/VD0tXby1oXs

 

Ds Rolinka Klein Kranenburg

 

 

Reacties zijn gesloten.