Woensdag 22 maart – Overleven in de Oekraïne: Hielke helpt!

In februari 2022 valt Rusland de Oekraïne binnen. De beelden zijn bekend. Mensen worden gedood, raken gewond en slaan op de vlucht. De oorlog duurt voort. Nog steeds.

Ondertussen is het winter. Niet iedereen kan of wil vluchten. Mensen moesten en moeten de winter door komen.

Voor wederopbouw is het nog veel te vroeg. En toch moet er wat gebeuren. ZOA zorgt daarvoor. ZOA richt zich op het repareren van beschadigde huizen in de voormalige frontlinie samen met de lokale bevolking.

Een van de medewerkers van ZOA is Hielke Zantema. Hielke is Diaken in de Veenkerk in Vathorst. En sinds begin 2022 al vier keer uitgezonden geweest naar de Oekraïne, waaronder begin dit jaar naar het recent toegankelijk geworden Cherson, Oost-Oekraïne.

Op woensdagavond 22 maart, om 19:30u, vertelt Hielke wat meer over het werk van ZOA in het algemeen en dat in de Oekraïne in het bijzonder. Vervolgens is er alle gelegenheid om vragen te stellen en om nader met hem, en met ZOA, kennis te maken. Deze bijeenkomst vindt plaats in Het Brandpunt (Laan naar Emiclaer 101 – 3823 EG Amersfoort).

Via de media is een oorlog, deze oorlog, al heel gauw een abstract, vooral politiek interessant gebeuren. Het verhaal van iemand die er middenin gestaan heeft, in de ellende, in het verdriet, in de wanhoop, kan dan wel heel confronterend zijn.

Reacties zijn gesloten.