Zondag 13 november Filmkring De Inham: Adam (2019)

Samia (Nisrin Erradi) is hoogzwanger en op zoek naar werk en onderdak. Abla is alleenstaand moeder en eigenaar van een bakkerszaakje dat ze vanuit haar huis runt. De verleidelijke geur van Rziza, harcha, msemen met feqqas komt je tegemoet. De wijze waarop beide vrouwen de baksels bereiden is fascinerend, een lust voor het oog en nodigt uit aan tafel te gaan.

Er is nog een derde vrouw in het spel die een cruciale rol speelt: Abla’s guitige dochtertje Warda. Door haar onbevangen openheid krijgen we kleine stukjes mee van de stugge, hardwerkende Abla. Dat geldt ook voor Samia. ‘Adam’ draait om de groeiende relatie tussen deze twee vrouwen, de een wantrouwig, star en ongelukkig, de ander wanhopig en alles op alles zettend om deze periode in haar leven goed af te sluiten. Veel close-upshots en schilderachtige opnames versterken de intimiteit van de film. ‘Adam’ is een fraai portret van twee krachtige vrouwen die elkaar ondanks hun eigen sores aanzetten tot transformatie.

Van harte welkom! Neem gerust vrienden, buren en/of bekenden mee. De koffie/thee staat zondag 13 november vanaf 18.45 uur klaar! Kosten voor deze avond: € 1,50 p.p. Opgeven kan bij: arendsen.marieke@gmail.com

De volgende filmavonden zijn op 18 december, 29 januari 2023, 12 maart, 23 april.

Martin Snaterse, Joke Vrij en Marieke Arendsen

Reacties zijn gesloten.