Leerlingen in spanning

Op die levensveranderende dag stonden de leerlingen naar de hemel te staren, wachtend op iets… iets anders…

Iets wat hen zou laten zien dat hun meester niet helemaal verdwenen was achter de wolken en hen alleen had gelaten.

Er waren engelen nodig om hen te overtuigen dat hij weer terug zou keren..

 

Werkelijk???

 

Hier zijn wij..

Leerlingen in diezelfde afwachtende spanning…

 

Wanneer zou hij terug keren?

Hoe zou hij terugkeren?

Hoe lang nog, God?

Hoe lang nog tot dat koninkrijk…je weet wel… dat het met ons verder kan?

Wezenzondag is het deze zondag. De zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, even zijn we alleen… in een soort limbo… alleen thuis met de enige opdracht: wacht en bid… het komt.

Ik vind dit een bijzondere zondag. Het vraagt om een houding die we niet zo makkelijk aannemen. Wachten en zijn. En dat je dus ook even ongelukkig en leeg mag zijn. Te vaak willen we dat nare gevoel opvullen. Wegstoppen. Weglachen. Maar deze dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn er om even in de leegte te staan. Niets opvullen. Dat komt. Volgende week. Met een wind van een Heel Andere Orde…en misschien is t wel daarom zo goed om even echt leeg te geraken. Zodat die wind er flink doorheen kan blazen. En jou en mij op weg zet… hup aan het werk in dat Koninkrijk… het komt er niet vanzelf.

Maar nu: leeg.

Regina gaat deze zondag voor. U zult, net als ikzelf trouwens, wel gemerkt hebben dat ik zo maar 3 zondagen achter elkaar vrij ben. Dat is een toevallige samenloop van omstandigheden in het rooster. Zondag 7 mei nam Tabitha mijn dienst over in het kader van haar stage en toen zomaar twee vrije zondagen erachteraan. En komende zondag ben ik niet vrij, maar mag ik voorgaan in Borne. Ondertussen zijn er afgelopen weken veel inspirerende zondagen geweest. Vorige week een hele reis door kerkliederen. Een groot succes en ik vond t erg gaaf om te zien (heb teruggekeken) en te horen hoe muzikaal de Veenkerk is en hoe muziek een rol speelt. Ik heb zeker ook goed geluisterd naar de suggesties uit de sta-zit-actie. Dus wie weet..

Mocht deze nieuwsbrief bijtijds verschijnen, een kijktip voor donderdag 18 mei: The Passion Hemelvaart. Het vervolg op The Passion. Hoe gaat het verhaal verder en wat doet dat met de leerlingen en hoe werkt dat bij onszelf? Ik vind m zelf beter dan The Passion van afgelopen Witte Donderdag… het gaat dieper en er zitten best wat spannende lagen en nuances in. Kijken dus!

(ja ik heb m al gezien, want ik mag er iets over vertellen in Goedemorgen Nederland op donderdagochtend veel te vroeg).

Reacties zijn gesloten.