Bordje vrijheid

OP 5 MEI SERVEREN AMERSFOORTERS ELKAAR EEN BORDJE VRIJHEID

 

In een jaar waar vrij zijn een nieuwe betekenis kreeg, staat op 5 mei 2021 de vrijheid van toen en nu centraal. Vanuit het besef dat leven in vrede niet vanzelfsprekend is, maar iets waar we samen voor zorgen. In alle wijken van Amersfoort wordt aankomende Bevrijdingsdag gevierd met een maaltijd en een nieuwe ontmoeting. Op 5 mei koken Amersfoorters voor een buurtgenoot en worden sociale bubbels doorgeprikt tijdens het covid-vriendelijke Bordje Vrijheid. 

 

Bordje Vrijheid creëert een moment om stil te staan bij buurtgenoten die aan de andere kant van hun eigen muren leven. Door onbaatzuchtig een maaltijd voor een ander te bereiden laat men zien dat niemand er alleen voor hoeft te staan, ook ten tijde van lockdown, polarisatie en vereenzaming. Want ook nu er niet veel mag, kan er nog van alles. Het is een mooie mogelijkheid om contact te maken met een buurtgenoot die wellicht nooit eerder is opgemerkt, een manier om sociale bubbels door te prikken en het gesprek aan te gaan. Herinneringen komen tot leven onder het genot van eten. Daarom nodigt Bordje Vrijheid Amersfoorters, jong en oud en ieder met hun eigen verleden, uit om hun culinaire kunsten en vrijheidsverhalen te delen.

 

Aanmelden mogelijk tot 25 april

Deelnemen kan op twee manieren: als buurchef, die een zelfgekozen maaltijd gaat koken; of als buurhost, die zorgt voor een gedekte tafel. Na de aanmelddeadline worden de buurchefs en -hosts aan elkaar gekoppeld en weten zij met wie ze hun Bordje Vrijheid gaan delen.

 

Enthousiaste deelnemers kunnen zich tot uiterlijk zondag 25 april aanmelden als buurhost- of chef via de website www.bordjevrijheid.nl.

 

De smaak van vrijheid

Op de website kunnen deelnemers terecht voor inspiratie, recepten. Ook worden hier, in aanloop naar 5 mei, korte reportages getoond over vier bijzondere Amersfoorters. Zij delen naast hun vrijheidsverhaal, het recept van een maaltijd die voor hen symbool staat voor vrijheid. Hoe smaakt vrijheid eigenlijk?

 

De organisatie

Stichting de Bühne, de organisatie achter o.a. Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen is verheugd dat ze op deze manier Amersfoorters weer met elkaar in contact kan brengen. Samen met Projectgroep 75 jaar vrijheid organiseren zij Bordje Vrijheid. Bordje Vrijheid is onderdeel van het volledige programma ter viering van de vrijheid in Amersfoort.    

 

 

Algemene informatie

Wanneer: woensdag 5 mei 2021

Ontmoetingstijd: 18:00 uur

Waar: in alle wijken van Amersfoort

Website: www.bordjevrijheid.nl

Reacties zijn gesloten.