De kop is er af

De kop is er af, zou ik bijna willen zeggen. De eerste viering in het teken van Rembrandt, de zogenaamde try-out, was wat mij betreft een mooie start. Behalve dat we kennis maakten met Rembrandt, maakten we ook kennis met een vrij onbekend bijbelboek, Tobit. Ik ben benieuwd wie van jullie dit boekje thuis er eens op nageslagen heeft. De vorm van de Rembrandt-vieringen staat er nu wel min of meer, er wordt nog wat aan geschaaft natuurlijk en ook het project voor de kinderen staat nu goed in de grondverf. De kinderen zullen de komende tijd werken aan hun eigen kunstwerk van een bekend bijbelverhaal. Ze hebben afgelopen zondag samen gekozen voor de ark van Noach. Laat dat nou net een verhaal zijn, waar Rembrandt slechts één tekening van heeft gemaakt…

Maar dat zal de pret niet drukken. Ze zijn mateloos enthousiast over deze opdracht, dus ik denk dat dat wel goed komt. Ik zelf was ook erg verrast door de mooie opkomst van afgelopen zondag. Het voelde echt weer als vanouds. Na Corona is de rem er nu wel echt af en staat iedereen met goede zin en wil klaar om dit weer een mooi seizoen te laten worden met elkaar. En die positieve energie was echt voelbaar afgelopen zondag. Mooi! Houd dat vast zou ik zo zeggen.

Zo ook komende zondag bijvoorbeeld, wanneer collega en vriend Jos van Oord voor zal gaan. De kamers is en blijft een speciale plek voor Jos, zo ook de Veenkerk, dus een heel klein beetje thuiskomen misschien wel.

11 september starten we met elkaar. Er is een mooi programma samengesteld om de startzondag extra in te kleuren. Daarover verderop in deze nieuwsbrief meer. Op die zondag zelf hebben we ook wat handjes nodig om alles een beetje in goede banen te leiden en te ondersteunen. Wil jij dat zijn? Graag!! Dan kun je je aanmelden bij startzondag22@gmail.com.

Ik zie er enorm naar uit!

Hartelijks

Rolinka

Reacties zijn gesloten.