De narcissen roeptoeteren

De narcissen roeptoeteren het uit. Het leven is sterker dan alle dood! De liefde overwint! God heeft toch het laatste woord. En wij zien ze roeptoeteren, maar vinden het moeilijk te geloven. Het kan niet waar zijn! Er is om ons heen te veel dat het tegendeel laat zien. En toch… Juist het verlangen dat deze toeterende narcissen opwekken, spoort ons aan om niet in cynisme te verzanden, maar op zoek te gaan naar sporen van liefde. Sporen van liefde door God en mens getrokken. En die zijn er ook! En zolang die er nog zijn, weten we ook: het kan nog steeds! Vrede. Gerechtigheid. Liefde sterker dan alles. Het kan!

Een bijzondere week gaan we tegemoet. Te beginnen met Palmpasen. Ik hoop dat er veel kindjes komen die hun palmpaasstok gaan versieren en dan feestelijk de zaal in wandelen. Een prachtig begin van een intense week.

Het programma voor de komende week staat verderop in de nieuwsbrief en is ook op de website te vinden. Ik kijk er enorm naar uit om dit jaar zonder beperkingen samen deze dagen te vieren en te beleven. Op dit moment ben ik aan het schrijven voor de Goede Vrijdag. Ik heb een net-even-andere invalshoek gevonden dan u van me gewend bent. Dit jaar horen en beleven we het verhaal door de ogen van een enkele vrouw: Maria Magdalena.

Zaterdag herdenken we onze eigen doop in het licht van de opstanding van Jezus. Een nieuw begin, opnieuw te horen: lief mens, ik heb je door het water naar het leven getrokken! Dierbaar om dat met elkaar te delen.

En hopelijk hebben we een volle zaal met Paasmorgen. Dat lijkt me geweldig!

Om het met Pasen extra feestelijk te maken de volgende oproep:

Iets lekker bij de koffie! Taart, cupcakes, brownies, gevulde eieren… alles wat de koffietafel kan vullen! Want het mag weer en het kan weer!

 

Tot ergens de komende dagen bij een van de of wel alle vieringen!

Lieve groet

Rolinka

Reacties zijn gesloten.