Dodenherdenking 4 mei 2024

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers van oorlogen samen. Ook in Hoogland gedenken we en dan vooral de slachtoffers van de 2e wereldoorlog in de voormalige gemeente Hoogland. Het thema is dit jaar “Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid”.

Met dit thema vraagt het Nationaal Comité, in het jaar dat de lustrumviering van 80 jaar vrijheid in september van start gaat, aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn, ook in de voormalige gemeente Hoogland.

De Oecumenische 4 mei-viering begint om 19.00 uur in De Inham. Een werkgroep vanuit De Inham, Het Brandpunt, Sint Martinus en Veenkerk bereidt deze jaarlijkse viering voor. In deze viering gaat ds. Martin Snaterse voor en zal er ook aandacht worden geschonken aan de jongeren die met ons mee herdenken. Vanuit de St. Josephschool in Hooglanderveen zal er een delegatie aanwezig zijn, als vertegenwoordigers van alle scholen.

Na afloop van de viering krijgt iedereen een witte roos mee en wandelen we in stilte naar de Gedenknaald bij de rotonde aan de Zevenhuizerstraat. Daar volgen we met elkaar de herdenking en zullen er namens de gemeente en een aantal organisaties bloemen worden gelegd bij de Naald. Vervolgens kan iedereen aansluiten om zelf de roos neer te leggen.

Reacties zijn gesloten.