Gospelkoor Testify geeft 18 juni feestelijk concert in Hoogland

Gospelkoor Testify geeft op zaterdag 18 juni een feestelijk concert in De Inham, Hamseweg 40 in Hoogland. De zaal is om 19.30 uur open en het concert duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Het koor zingt in totaal tien songs uit hun gospel-repertoire en er is ook samenzang. Thema van de avond: “Testify: Sing, believe and praise His name!” Na het concert is er gelegenheid om na te praten en samen iets te drinken.

Het gospelkoor bestaat sinds 1998 en telt ongeveer 30 leden, afkomstig uit Amersfoort en wijde omgeving. Jolanda Brus is sinds 2010 de enthousiaste, creatieve en deskundige dirigente van Testify. Daarnaast is ze ook zanglerares. Het vierstemmige koor wordt begeleid door een speciale begeleidingsband, bestaande uit vier muzikanten op gitaar, percussie en piano. Testify gaf regelmatig eigen concerten in de regio en verleende medewerking aan vieringen in kerken en in de openlucht. De afgelopen tijd werkte het koor mee aan een Paas-Singin in Bunschoten-Spakenburg en een Kerstnachtdienst in Maartensdijk.

“Het repertoire bestaat uit een aantal goed in het gehoor liggende liederen,” aldus een woordvoerder van het koor, “zoals ‘Reckless love’, waarin de oneindige en onvoorwaardelijke liefde van God bezongen wordt. Omdat we geen wereldvreemde mensen zijn, zingen we ook ‘How long, o Lord?’, met levensvragen als ‘Waar bent U, God?’ en ‘Hoe lang duurt ons lijden en al die ellende nog?’ Dwars door alles heen zingen we ook de conclusie: ‘Maar ik vertrouw op U, op uw onfeilbare liefde en ik blijf zingen!’ Een ander lied is ‘Hosanna’. Je zou dit black gospel kunnen noemen. Op verschillende toonhoogtes en met verschillende stemgroepen zingen we ‘Blessed be the name of the Lord’.

Zoals de naam van het koor al aangeeft willen wij door middel van zang getuigen van Jezus Christus. Het gaat ons om de pure boodschap die we willen uitdragen met het zingen van gospel en opwekkings-liederen, zowel Engels- als Nederlandstalig.”

Het programma kent geen pauze. Vóór en na het concert is er gelegenheid om een consumptie te gebruiken. De toegangsprijs is € 10,-. Kinderen t/m12 jaar € 5,- Plaatsen reserveren via de website www.gospelkoortestify.nl.

Reacties zijn gesloten.