Lieve Veenkerkers,

Langs deze weg wil ik jullie, ook namens Mark, allemaal enorm bedanken voor al jullie lieve blijken van meeleven met ons in de afgelopen week. Het was overweldigend om te merken dat jullie zo betrokken zijn geweest bij het verdriet en verlies om het overlijden van m’n lieve pa. De schok was groot en veel van jullie weten helaas uit ervaring wat er dan allemaal op je af komt. Naast het vele geregel en beslissingen maken en al dat, is er dat doorademen in een hele nieuwe werkelijkheid. Het heeft mij, ons heel erg goed gedaan: al die kaarten, berichtjes, gebeden en jullie vertrouwde gezichten bij de uitvaart zelf. Ik gun iedereen de warmte van een gemeenschap, die zo om je heen staat in zo’n overrompelende tijd.

Ik doe nog eventjes rustig aan, kijk wat kan en lukt. Tegelijk is het ook goed om langzaam de draad weer op te pakken en te gaan werken. Ik ben wel van plan om 12 november het gesprek te voeren met Catharinus van den Berg over de psalmen. Ik denk dat dat nog wel eens heel mooi en bemoedigend kan zijn, juist nu.

Op een van de kaarten stond de volgende tekst:

Aan mensen hebt Gij uw liefde gehecht,
hen kent Gij
naam voor naam
en nooit vergeet Gij hoe wij heten.

In dit vertrouwen en uit dit vertrouwen leefde mijn vader en dat heeft hij ons ook meegegeven. Dat te weten, troost en geeft richting aan al dat overweldigende wat er nu ook is.

Nogmaals: dankjewel voor jullie.

Lieve groet,
Rolinka en Mark

Reacties zijn gesloten.