Ten minste houdbaar tot – Yvonne

Voor de maand december: op weg naar minder verspilling, verslag van Yvonne Lassche:

Eens in de zoveel tijd bekijk ik de app too good to go. Nu was het alweer een poosje geleden dat ik op de app had gekeken. Toevallig kwam ik de app weer tegen op mijn telefoon.

De missie van too good to go is om wereldwijd het bewustzijn van voedselverspilling te verhogen en voedselverspilling te verminderen door overgebleven voedsel beschikbaar te maken voor afhaal door consumenten.

Ik was dus aan het scrollen door de app en jawel hoor een bakkerij in Hooglanderveen had een Magicbox staan. Ik heb er gelijk één gereserveerd. Ik kon gelijk gaan fietsen want de ophaaltijd was al begonnen. Ik baalde eigenlijk wel, want later zag ik dat ook Vathorst een Magicbox had. Vathorst is voor mijn gevoel wel wat dichterbij vanaf Hoogland gezien, maar goed ik zat toch thuis en had op dat moment niets te doen. Tja, ik heb ook nog eens een elektrische fiets, dus wat heb ik eigenlijk te zeuren;-)

Eenmaal bij de bakker aangekomen was ik denk ik de eerste van de 3 boxen die opgehaald konden worden. Ik vertelde de verkoopster dat ik kwam voor een too good to go box en zij zette vervolgens de bakkerskratten naar voren zodat ik er goed bij kon.

5 hele broden, 2 halve broden en zelfs een cake. Ik zei tegen de verkoopster; “wauw wat heb ik gelijk veel”. Nou mevrouw, was haar antwoord, ik heb nog een doosje met gebakjes die op moeten vandaag. Wilt u deze er ook bij? Mijn antwoord was, uhh wat een verwennerij, maar ja graag!

Ik liep weer naar m’n fiets, wenste de verkoopster een fijne dag en appte daarna eerst Daniel. WOW, we hebben echt veel geluk vandaag 5 hele broden, 2 halfjes, een cake en nog 5 gebakjes… Dit alles heeft ons 5 euro gekost.

Zo doen er onder anderen supermarkten, viswinkels, bakkerijen en restaurants mee. Over het algemeen krijg je voor 1/3 van de prijs een Magic box. De Magic boxen die wij tot nu toe hebben gescoord variëren in prijs van € 3,99-7,50.

Je krijgt voedsel dat over het algemeen op datum is. Na de THT mag het niet meer verkocht worden. Mocht dit (per ongeluk) wel gebeuren, dan meld je dit in de app en regelt alles zich vanzelf. Van te voren weet je niet wat er in de box zit, dat is echt een verassing totdat je de box in handen hebt.

Oh ja, nog één ding: neem altijd je eigen tas of kratje mee!

Meer informatie vind je op: www.toogoodtogo.nl

Heel erg bedankt Yvonne voor deze fantastische tip en je verslag. Eerlijk gezegd hebben we sinds we gemaild hebben over deze app als gezin al heel veel gebruik gemaakt van deze app.

Het geeft een goed gevoel iets tegen de voedselverspilling te doen en we worden er enorm creatief van om te koken met de ingrediënten die we ophalen in de supermarkt.

In januari gaat Monique Straatsma op zoek naar eerlijke zuivel. Veel succes Monique, we kijken uit naar je verslag.

Hartelijke groeten,

Ronald & Hilde Kremer

Reacties zijn gesloten.