Tenminste houdbaar tot – Familie Kremer –

In maart zijn wij de uitdaging aan gegaan zoveel mogelijk plastic het huis uit te krijgen.

Allereerst hebben we gekeken wat we eigenlijk nog in de kast hadden staan.
We hebben ooit een gratis fles vloeibaar wasmiddel gekregen voor de donkere was bij de drogist, in de kast stonden voldoende cadeautjes aan tubes handcrème en bodylotion, een voorraad gezichtsreinigers en schoonmaakmiddel.
Eerlijk gezegd hebben we voor de maand maart al wat voorbereidend werk gedaan om dit eerst eens op te maken. Dat ruimde al lekker op.
Shampooflessen werden vervolgens vervangen door shampoo bars, gezichtsreiniger werd vervangen voor een reinigingsbar, douchgel werd vervangen door de ouderwetse blokken zeep en flessen wasmiddel werden vervangen door wasmiddelblaadjes. De tip van de wasmachineblaadjes kregen we op Startzondag van de familie van den Brink.
Tijl ging de uitdaging aan in plaats van poetsen met een tube tandpasta te poetsen met tandpastatabletjes uit een glazen flesje en Mats ging zoals vroeger weer over op de broodtrommel i.p.v. de boterhamzakjes.
Hoe hebben we dit alles ervaren:
Mats: Eigenlijk is het veel handiger, want m’n boterhammen worden niet meer geplet in mijn tas. In eerste instantie vond ik het wel wat suf om met een trommel in de aula te zitten, maar meerdere vrienden gebruiken een broodtrommel, dus zo erg was het niet. Als ik zo weer een steentje kan bijdragen aan het milieu dan heb ik het er zeker voor over.
Tijl: In het begin was het wel even wennen. Dat je op je tandpasta moest kauwen om goede tandpasta te krijgen. Helemaal hetzelfde uit een tube wordt het nooit, maar toch went het snel, is het een prima vervanging en natuurlijk is het beter voor het milieu.
Ronald & Hilde: We hebben veel uitgeprobeerd en het één beviel beter dan het ander. We hebben echt een fijne shampoobar gevonden (meerdere uitgeprobeerd) voor een leuke prijs. De gezichtsreinigerbar is wat slijmerig, maar werkt ook prima. De ouderwetse zeepblokken ipv douchegel zijn fijn en je doet er een stuk langer mee. Wel is het minder creamy, waardoor onze huid er wel droger van wordt. Ook merken we dat er in het doucheputje snel een aardige ophoping van zeepresten is. Wat betreft de wasmachineblaadjes, dit werkt echt prima. Wel missen we een beetje de echte wasmiddelgeur, het is vrij subtiel.

Al met al was het een goed experiment om andere producten uit te proberen en hebben we behoorlijk wat plastic de deur uitgewerkt of niet meer binnen gelaten. Over het algemeen zijn we echt wel tevreden over de producten.

In april gaat Wim Koelewijn op onderzoek uit naar eerlijke koffie. Heel veel succes Wim, we kijken uit naar je verslag.

Hartelijke groeten,
Familie Kremer

Alleen voor de maand juni zoeken we nog iemand die de uitdaging aan wil gaan voor Tenminste houdbaar tot.
Vind je het lastig iets te bedenken? Zou je misschien eens op onderzoek willen gaan naar eerlijke kleding of make-up?
Het mag van alles zijn als we door uw/je onderzoek of experiment maar weer een stukje bewuster zijn hoe we beter voor de aarde kunnen zorgen.
Aanmelden mag via rhkremer@gmail.com, maar aanspreken in de kerk mag natuurlijk ook.

Reacties zijn gesloten.