Voor zondag 29 augustus

Komende zondag mag ik zelf weer voorgaan. En ik heb bedacht om de komende periode de figuur van Petrus eens goed te leren kennen. We kennen hem als die impulsieve en trouwe leerling van Jezus, hoewel…heel even op t laatst… Maar Petrus was ook een van die leerlingen die een apostel werd en aan het begin van de christengemeente stond. Onder andere ook met Paulus ja. Maar hoe zit t nou precies met hem? Sommigen beweren dat hij ook in Rome is geweest en daar gekruisigd is. En dat op zijn vermeende graf die prachtige Sint Pieterskerk is gebouwd. Is dat wel waar??

Wat in ieder geval waar is, is dat Petrus net zo fanatiek als Paulus mee gebouwd heeft aan de kerk. Wat vond hij belangrijk? Wat heeft hij nodig gehad om die eerste christengemeente zo op te bouwen? Samen met u en met de kinderen gaan we kijken naar de bouw en opbouw van die eerste gemeenten aan de hand van Petrus. De kinderen zullen de komende weken hun eigen kerk gaan bouwen (dat project starten we met startzondag) En wij zullen gaan nadenken over wat wij van belang vinden in de kerk, in de gemeente en wat we er vinden en misschien ook niet. Het wordt een spannende reis. Komende zondag maken we kennis met hem… Petrus, de rots.. Kom je ook?

Je kunt je aanmelden via de volgende link: https://www.kerkbezoekplanner.nl/inschrijven/kKazq8m0

Voor kinderen die naar de kinderwoorddienst gaan kunt u deze link gebruiken: https://www.kerkbezoekplanner.nl/inschrijven/PBvd6vKb

Reacties zijn gesloten.