Waardevolle vieringen

Ik hoop van harte dat jullie kerstdagen goed zijn geweest. Dat er mooie herinneringen zijn gemaakt én gedeeld. En vast was er ongemak. Ongetwijfeld een gedeeld gemis aan kerstdagen van weleer. En misschien ook dat eenzame gevoel, zelfs in een kamer vol mensen. Voor sommigen is t dan ook maar fijn dat t weer geweest is. Met de gemeente van de Veenkerk kunnen we terugkijken op waardevolle vieringen. Wat een heerlijke musical weer. En wat een overweldigende belangstelling ook! Trouwens, dat gold ook de kerstnacht. Voller dan dit hebben we nog nooit gezien. Kerstmorgen was een echt feest. Dankbaar ben ik voor jullie allemaal die dit mogelijk hebben gemaakt. Voor al jullie tijd en inzet en energie. Nu even rust.

Komende zondag komen we wel bij elkaar in de Kamers. Vorig jaar hadden we dat ‘maar overgeslagen’, en dat werd erg gemist. Even dat moment aan het eind van het jaar om elkaar te groeten, even stil te zijn en elkaar een gezegend 2024 wensen. Dus we komen samen. Om 10 uur. Er zullen oliebollen zijn. Ik zal een aangepaste viering verzorgen, we hebben geen pianist, maar dat lossen we natuurlijk op met de beamer. Ook de pianisten mogen even bijkomen, toch? Er zal ook geen kinderwoorddienst zijn en oppas. De viering is zodanig kort dat we dat makkelijk met elkaar kunnen beleven en mocht t echt nodig zijn, dan lost zich dat vaak vanzelf wel op.

Ik vind t wel erg waardevol om elkaar even te zien rondom het licht van de paaskaars. Het was een turbulent jaar, in het groot, maar zeker ook op privégebied. Er speelt van alles. Hoe goed is het om dat in geloof en vertrouwen te delen met de Ene. En te bidden om een zegen over het jaar dat komt, 2024. Wat het ook brengen zal, de tijden zijn in Gods hand. Daar even bij bepaald te worden, lijkt me mooi en waardevol. Tot zondag!

Ps! Volgt u de Top2000? Hier in huis staat ie de hele dag aan. Ik was zo enorm onder de indruk van de opening van de 25ste editie. Die wil ik jullie niet onthouden, voor diegene die het gemist heeft. De Top2000 zal vast ergens in de viering van as zondag wel terugkomen, vermoed ik zo. Want ja… in het kader van Songs of life kan dat niet ontbreken natuurlijk!

Hierbij de opening:

video
play-rounded-fill

Reacties zijn gesloten.