“Alles kan weer open in 3 stappen”

Dat waren de woorden van Minister Ernst Kuipers tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag 15 februari. Dit zijn zeer hoopvolle berichten voor ons allemaal. Er is weer licht aan de horizon en zo wordt met z’n allen diensten vieren ook weer meer mogelijk.

Stap 1: Thuis mogen we weer meerdere mensen ontvangen.

Stap 2: Vanaf vrijdag 18 februari mag theater de Kamers weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden om toegang te krijgen tot het theater. Eenmaal binnen is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht.

We mogen dus weer met veel mensen bij elkaar komen, reserveren voor de kerkdiensten en de zaalinrichting met losse zitjes zijn vanaf nu verleden tijd. De tribune wordt dan ook weer in gebruik genomen. Wel doen we zondag 20 februari nog een QR-code check! We mogen weer zingen en koffiedrinken in de hal na afloop.

Stap 3: Vanaf 25 februari vervalt ook het coronatoegangsbewijs (QR-code check) en kunnen we weer diensten vieren zoals we dat voor Corona gewend waren.

We realiseren ons ook dat kwetsbare mensen hier misschien tegen op zien of het spannend vinden. Daarom vragen we iedereen: houd rekening met elkaar en geef elkaar waar gewenst de ruimte.

Daarnaast blijven enkele basisregels van kracht:

  • Blijf thuis en laat je testen bij klachten;
  • Was je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • We ventileren de ruimte zodat verse lucht circuleert.

Het advies blijft om geen handen te schudden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

We zien er naar uit om jullie weer te ontmoeten.

De Wijkraad

 

Reacties zijn gesloten.