De giraffe

Een van mijn lievelingsdieren is de giraffe. Een prachtig, statig en sierlijk dier. Toen ik in Tanzania was heb ik van dichtbij en veraf veel giraffen gezien. Het is bijna een spirituele ervaring als je die dieren in de ondergaande zon rustig in de verte ziet voortschrijden. Hun lange nekken steken zwart af tegen de roze-oranje lucht. Wanneer een giraffe je aankijkt is dat een met een mengeling van nieuwsgierigheid en verbazing. En vanwege hun lange wimpers lijken ze ook altijd een beetje te flirten met je.  Een giraffe heeft niet echt natuurlijke vijanden. Hooguit de leeuw, maar meestal wordt deze met een ferme trap zodanig knock-out geslagen dat hij een volgende poging wel uit zijn hoofd laat. Alleen wanneer ze drinken, dan zijn giraffen kwetsbaar. Ze moeten dan door hun voorpoten zakken en staan dan een stuk minder stabiel. Maar, ook daar heeft Moeder Natuur iets op gevonden, ze hoeven niet vaak te drinken. Ze kunnen zelfs langer dan een maand zonder water!

Ik weet eigenlijk niet of deze dieren met uitsterven bedreigd worden. Volgens mij niet. Wat niet wegneemt dat ik vind dat ze ons respect en zorgvuldigheid verdienen. Zoals elk levend wezen natuurlijk. Ik wil eens wat vaker stilstaan bij bijzondere dieren en bijzondere natuur. Gewoon om onszelf te blijven herinneren dat de aarde die wij bewonen niet als vanzelfsprekend van ons is, maar dat wij slechts bezoekers zijn van deze planeet. En dat we er om die reden alleen al zorgvuldig en respectvol mee om moeten gaan. Heb jij een lievelingsdier? En welk dier is dat? En wat vind je er zo speciaal aan? Ik hoor het graag! Kunnen we dat mooi delen hier in de nieuwsbrief, op de site of op de socials!

Verderop in deze nieuwsbrief staat de aankondiging van de actie kerkbalans. Lees deze goed en bekijk alsjeblieft nog eens dat filmpje over ‘abonnement op de kerk’, voor zover je dat nog niet gedaan hebt. De Veenkerk heeft het echt nodig dat we laten zien dat wij als gemeente zelf de kosten voor kerk-zijn kunnen dragen. Ons voortbestaan is daar echt afhankelijk van. We zullen ergens de € 38.000 tekort samen moeten oplossen. Dan zit ik dus even te rekenen, en als dan 85 mensen € 450 euro zouden geven (op jaarbasis) dan zijn we er al. Maar onze gemeente telt meer dan 85 leden. Kijk dus maar naar het filmpje, dan krijg je een goede indicatie voor jouw bijdrage.

Aanstaande zondag gaan we weer op dezelfde manier vieren als de afgelopen zondag. Het is eigenlijk half-half, een gesprek en een korte meditatie. Deze vorm is weer anders dan de geestkrachtfilmpjes of het streamen van een reguliere viering. Ik heb het idee dat er zo wat meer interactie is en dat we verschillende gemeenteleden ook een beetje beter leren kennen.  Wanneer we weer samen mogen komen is nog helemaal onduidelijk. De scholen gaan in ieder geval wel weer open. Veel mensen om me heen zijn inmiddels geboosterd, met een prik of doordat ze toch Corona hebben gehad. Dus er zal toch een moment moeten komen dat we beetje bij beetje weer meer mogen en kunnen doen. Tot die tijd blijven we ons inzetten om ook op de zondagmorgen een moment voor jou en u te maken, waarin we op afstand met elkaar verbonden zijn.

Deze zondag lezen we over het begin van koning David. Samuel de profeet had hem zelf nooit uitgekozen, als God niet tegen hem had gezet: let niet op het uiterlijk van iemand, maar op wie hij van binnen is! Mooie les voor Samuel en voor ons vandaag de dag. Zien we je zondag?

Reacties zijn gesloten.