Psalmen en rouw

Ik begeef me in een wonderlijk landschap dat ROUW heet. En veel van jullie zijn me hierin al voorgegaan en hebben zelf ervaren hoe dat een plek is van verdriet en dankbaarheid, van verbondenheid en afgesneden zijn, van gewoon weer aan de gang en dan opeens overvallen worden door een groot gevoel. Nogmaals veel dank voor de niet ophoudende stroom van kaarten en berichten. Het is niet te doen om ieder afzonderlijk te bedanken, maar weet dat alles ontvangen en gelezen is en enorm gewaardeerd.

Ondertussen probeer ik de draad weer op te pakken en ook dat doet me goed. Wel doe ik het naar vermogen en neem ik alle adviezen ter harte. Ik heb met Martin Snaterse afgesproken dat ik in ieder geval zelf geen uitvaarten begeleid tot aan eind december en mocht het nodig zijn, dat hij mij dan vervangt.

Waar ik erg naar uitkijk is het gesprek met Catharinus van den Berg aanstaande zondag. Een wandelende encyclopedie als het gaat om de psalmen. En zoals al eens gezegd, deze liederen raken aan alles in een mensenleven. En aan de actualiteit. Bijvoorbeeld hoe die strijdtaal van een aantal psalmen te verstaan in het licht van de oorlog tussen Israel en Hamas? Ik merk dat ik het lastig vind om dat te lezen. We gaan erover in gesprek en we gaan een aantal psalmen zingen en luisteren, dit keer ondersteund door Youtube. We zullen met name de versies zingen in de bewerking van Psalmen voor Nu, het project waar Catharinus bijna 10 jaar aan gewerkt heeft: alle psalmen opnieuw vertalen en op muziek zetten. Bijvoorbeeld deze:

API key not valid. Please pass a valid API key.

Tot zondag!

Reacties zijn gesloten.